همه خوراکی‌های خیابانی، باب میل ایرانی‌ها (قسمت اول )
1400/08/04 - 18:38
تاریخ و ساعت خبر:
114357
کد خبر:

همه خوراکی‌های خیابانی، باب میل ایرانی‌ها (قسمت اول )

در این مطلب انواع غذا و خوراکی‌هایی که عموما در گوشه خیابان فروخته می‌شوند و نمی‌توان خیلی به تمیزی آن‌ها اعتماد کرد را برایتان گردآوری کرده‌ایم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - در این مطلب انواع غذا و خوراکی‌هایی که عموما در گوشه خیابان فروخته می‌شوند و نمی‌توان خیلی به تمیزی آنها اعتماد کرد را برایتان گردآوری کرده‌ایم.
این غذاها که در اصطلاح عامیانه به آنها «غذای کثیف» می‌گوییم طعم و مزه خوبی دارند و آدم نمی‌تواند راحت از کنارشان بگذرد.
علاوه بر معرفی این خوراکی‌ها، دستور پخت آنها را نیز برایتان گردآوردی کرده‌ایم تا اگر خیلی وسواس غذایی دارید، خودتان در خانه به روشی سالم و مطمئن تهیه و میل کنید.
سوسیس بندری








سوسیس بندری یکی از مشهورترین ساندویچ‌های ایرانی است. تاریخچه آن به خیلی وقت پیش در آبادان برمی‌گردد. درست از وقتی سوسیس وارد ایران شد، آبادانی‌ها آن را به این خوراک خوشمزه تبدیل کردند. ساندویچی‌ها برای درست کردن این غذا از سوسیس مرغوب استفاده نمی‌کنند. به همین دلیل سوسیس‌بندری ارزان است. می‌گویند هرچه سوسیس بندری تندتر باشد و هرچه پیازهای آن درشت‌تر باشد، خوشمزه‌تر است!
طرز تهیه سوسیس بندری
مواد لازم
۵۰۰ گرم سوسیس
۲ تا ۳ عدد سیب زمینی
۳ عدد پیاز
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
1. سیب زمینی ها رو نگینی خرد و با روغن کم سرخ کنید. سوسیس ها را هم خرد کرده و تفت بدهید.
2. در یک تابه جدا پیاز را خلالی و سرخ کنید. وقتی سرخ شد، رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
3. نمک و فلفل بزنید و روی آن آب جوش بریزید و سوسیس و سیب زمینی را اضافه کنید و صبر کنید تا آب خوراک کشیده شود.
...........................................................................................................
فلافل








فلافل در اصل غذای جنوبی‌هاست. به سمت جنوب ایران که بروید، انواع و اقسام آن با ترشی‌های مخصوص، سلف‌سرویس یا ساده، تند یا معمولی و... را می‌توانید پیدا کنید. فلافل در تهران هم طرفداران خودش را دارد و البته مغازه‌های مخصوص به‌خودش؛ که معروف‌ترین آن در کوچه مروی است. افزودنی اصلی فلافل، ترشی‌بندری است اما در جنوب آن را با کلم شور، خیارشور و انواع دیگر ترشی هم سرو می‌کنند.
طرز تهیه فلافل خوزستاني
مواد لازم
250 گرم نخود خيس شده
يک عدد پياز بزرگ
3 حبه سير
يک قاشق مربا خوري رب گوجه فرنگي
1 عدد سيب زميني آب پز کوچک
2 قاشق چايخوري ادويه کار ي
فلفل و نمک و زردچوبه
طرز تهیه
1. ابتدا نخود را به همراه پياز و سير چرخ کنید (نخود چرخ شده بايد کمي زبر باشد).
2. سپس سيب زميني رنده شده و رب گوجه و تمام مواد باقي‌مانده را به مايه نخود اضافه کنید و خوب ورز دهید.
3. لازم بذکر است قبل از سرخ کردن فلافل مقدار کمي آب اضافه کنید تا مايه نسبتا نرم‌تر شود با اين کار فلافل ترد خواهد شد.
4. هيچ‌وقت به مايه فلافل تخم مرغ اضافه نکنيد زيرا طعم واقعي فلافل را از بين مي برد و مانند کتلت خواهد شد.
..........................................................................................
سمبوسه








سمبوسه خوراکی است که از خمیر پهن‌شده درست می‌شود به همبن دلیل نوعی پای محسوب می شود که میانش را با گوشت کوبیده و پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند. از خوراکی‌های معروف ایرانی و بیشتر در جنوب و شرق ایران پخت می شده و از انجا به سایر مناطق برده شده است.
طرز تهیه سمبوسه با سیب زمینی
مواد لازم
سس سفید به میزان لازم
تره دو قاشق غذاخوري
روغن زیتون به میزان لازم
ادویه به میزان لازم
پياز يک عدد
سير يک عدد
نمک به میزان لازم
دو قاشق غذاخوري پيازچه یا جعفری خرد شده
کره يک قاشق غذاخوري
سيب زميني 4 عدد
طرز تهیه
1. سيب زميني ها را بپزيد؛ پوست بگیرید و رنده کنيد.
2. کره، پيازچه ( یا جعفری ) خرد شده و نمک را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهيد .سيب زميني را بر روي سطح صافي با وردنه باز کنيد.
3. سيب زميني ها را به صورت دايره هايي به قطر 10 سانتي متر قالب بزنيد .پياز را خرد کنید و داخل روغن تفت دهيد. سير را له و به پياز افزوده کنید و خوب تفت دهيد .تره خرد شده را به پياز اضافه کنيد.
4. يک عدد سيب زميني پخته را له و به مخلوط پياز اضافه کنید و خوب هم بزنيد .مقداري نمک و ادويه به مواد بيفزاييد .
5. مقداري از مواد را بر روي هر برش دايره اي سيب زميني قرار دهید و آن را از يک طرف جمع کنيد.
6. سمبوسه ها را در فر یا در روغن داغ سرخ کنید.
................................................................................................
کپه عربی








مواد لازم
2 پیمانه برنج
400 گرم گوشت چرخ کرده
2 قاشق غذا خوری زرشک
200 گرم قارچ
فلفل قرمز-نمک-رب گوجه فرنگی-زرد چوبه به مقدار لازم
یک عدد پیاز متوسط
آرد برنج و آرد سوخاری
1 عدد سیب زمینی کوچک
طرز تهیه
1. برنج را به همراه سیب زمینی آب پز کنید تا برنج نرم و پخته شود.
2. پیاز را به همراه گوشت و قارچ سرخ کنید و در آخر زرشک و ادویه و رب را اضافه کنید.
3. برنج پخته شده را با سیب زمینی چرخ کنید و حدود یک قاشق غذا خوری آرد برنج به آن اضافه کنید به دستها آرد بزنید و کمی از برنج را در دست گلوله کنید. سپس وسط آن را باز کنید و کمی از مواد میانی را در آن برزید و روی آن را بپوشانید و در آرد سوخاری بغلتانید سپس در روغن فراوان سرخ کنید.
........................................................................................
ساندویچ مغز








مواد لازم
۲ عدد نان سفید
۳ عدد مغز
جعفری ساطوری شده
۳ قاشق سوپخوری آب لیموترش
نمک و فلفل
طرزتهیه
1. پوست و رگ و ریشه مغز را در آب سرد می‌گیریم و می‌شوئیم، بعد مغز پاک شده را با یک لیوان آب و چند شاخه جعفری و یک عدد پیاز و کمی نمک و فلفل در ظرفی می‌ریزیم و ظرف را روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید.
2. پس از جوش آمدن یک‌ربع تا ۲۰ دقیقه برای پختن مغز کافی خواهد بود، مغز را در صافی می‌ریزیم تا آب آن کاملاً برود و کاملاً سرد بشود.
3. مغز را با چنگال له می‌کنیم و آب لیمو و نمک و فلفل و جعفری خرد شده را با مغز له شده مخلوط می‌کنیم و روی نان بریده شده و قالب زده کمی کره می‌مالیم و کمی از مایه مغز روی نان قرار می‌دهیم و روی مغز را با یک حلقه لیمو ترش و برگ جعفری تزئین می‌کنیم.
................................................................................................
آش دوغ








مواد لازم
۱/۵ کیلوگرم سبزی (گشنیز ، تره و سیر)
یک فنجان برنج
۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ عدد پیاز متوسط
یک فنجان نخود
1.5 فنجان آرد برنج
۲ عدد تخم مرغ
۴ کیلوگرم دوغ
۲۵ گرم ترخان خشک
۲ عدد فلفل سبز و قرمز تند
پیاز داغ
نمک و فلفل و زرد چوبه
۲ قاشق غذاخوری روغن
طرز تهیه
1. تخم مرغ ها را هم بزنید همراه آرد برنج و دوغ و برنج درون قابلمه و روی حرارت قرار دهید .مرتب هم بزنید تا جوش آید و دوغ نبرد.
2. سپس نخود پخته و سبزی و گوشت که بصورت قلقلی و تفت داده اید را به مواد بالا اضافه کنید در این مرحله با حرارت گاهی هم بزنید. در این مرحله نمک و فلفل را نیز اضافه کنید .
3. در آخر کار فلفل سبز و قرمز و ترخان خشک را اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد. بعد از پخت کامل و جا افتادن آش درون ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز داغ تزئین کنید.
...........................................................................................
آموزش پخت لبو








مواد لازم
5 عدد چغندر قرمز
5 لیوان آب
3 قاشق غذاخوری شکر یا نبات
طرز تهیه
1. روی اجاق گاز : چغندرها را خوب بشویید. 5 لیوان آب و چغندرها را داخل قابلمه بریزید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و در آن را ببندید و به مدت 2 – 3 ساعت بگذارید لبوها بپزند و نرم شوند ( باید پس از پخت 2 لیوان آب ته قابلمه باقی مانده باشد .)
2. پس از پخت لبوها را از قابلمه خارج کنید و پوست بکنید و حلقه ای خرد کنید ، شکر یا نبات را به آب لبو اضافه کنید سپس لبوهای حلقه شده را داخل قابلمه برگردانید و 1 ساعت دیگر با حرارت ملایم لبوها را بپزید سپس لبوها را از قابلمه خارج کنید و شیره ای که ته قابلمه باقی مانده است را روی لبوها بریزید و داغ سرو کنید.
3. طرز پخت لبو در فر : چغندرها را بشویید و با پوست داخل آلمینیوم بپیچید سپس چغندرها را داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه قرار دهید تا بپزند و نرم شوند ، این روش پخت رژیمی بوده و نیازی به شکر ندارد.
....................................................................................................
ادامه دارد.......
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
ذرت مکزیکی ، فلافل ، سوسیس بندری ، ساندویچ مغز ، آش دوغ ، پیراشکی پیتزا ، اسنک سوسیس ، آش رشته
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا