1402/06/27 - 10:37
تاریخ و ساعت خبر:
173856
کد خبر:
گفتوگوی خواندنی با بانوی کارآفرین مراوه تپه؛
«لباس ترکمن» تلفیقی از فرهنگ و هنر ایرانی است/ ایجاد 11 فرصت شغلی توسط بانوی کارآفرین ترکمن در نقطه صفر مرزی
طیبه شایگان بانوی کارآفرین ترکمن 29 ساله مراوه ای است که 10 سال است به حرفه خیاطی روی آورده و «لباس ترکمن» را تلفیقی از فرهنگ و هنر ایرانی میداند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - به گزارش خبرگزاری زنان ایران از گلستان، گلستان رنگین کمان اقوام است و شهرستان مراوه تپه شرقیترین شهرستان استان گلستان محسوب میشود آشنایی با فرهنگ و هنر اقوام مختلف ایران زمین از جذابترین چیزهایی است که میتواند به سفرمان رنگی دیگر ببخشد تصمیم گرفتیم اینبار برای تهیه گزارش به شهرستان مراوه تپه «نقطه صفر مرزی استان» سفر میکنیم تا از نقش و نگار لباس ترکمن که نشات گرفته از فرهنگ غنی آن قوم است آشنا شویم.
طیبه شایگان بانوی ترکمن کارآفرین مراوه تپه است که از سال 1392 حرفه خیاطی را آغاز کرده و در گفتوگو با خبرنگار زنان نیوز گلستان اظهار کرد: 29 سالم است و حدود 11 سال زندگی مشترکم را با همسرم آغاز کردم و ماحصل این زندگی شیرین سه فرزند پسر است.
*ایجاد 11 فرصت شغلی توسط بانوی کارآفرین ترکمن در نقطه صفر مرزی
این کارآفرین نمونه شهرستان مراوه تپه تصریح کرد: به یاد دارم سال 1392 کارم را با یک چرخ خیاطی آغاز کردم و خوشبختانه در این مسیر موفق بودم و یک چرخ را تبدیل به چهار چرخ خیاطی مدرن کردم و چون دوخت و دوز با این تعداد چرخ به تنهایی مشکل بود برای 11 نفر فرصت شغلی ایجاد کردم.
وی تصریح کرد: اکنون 9 گلدوزکار و دو خیاط با من کار میکنند چون فضایی که در آن خیاطی میکنیم کوچک است نمیتوان تمام شاگردها را در این مکان جمع کرد و مجبور شدم چند مکان دیگر را به صورت اجارهای هماهنگ کنم تا شاگردان مشغول به فعالیت شوند.
شایگان افزود: حرفهام را با گلدوزی آغاز کردم با توجه به درآمد خوبی که داشت مصمم شدم بانوانی که نیاز به شغل دارند را در کنار خودم آموزش دهم و اکنون در کنار فروش چرخ خیاطی مدرن، آموزش رایگان گلدوزی نیز به بانوانی که از من چرخ خیاطی میخرند انجام میدهم البته سرویس کاری و تعمیر چرخهای خیاطی را نیز به صورت کاملا رایگان برای مشتریها انجام میدهم.
*در مسیر پرپیچ و خم کار خیاطی، همسرم همواره کنارم بود و قشنگترین خاطرهها را برایم رقم زد
وی از مسوولان استان درخواست کرد فکری برای توسعه مکانی که در آن مشغول فعالیت هست کنند تا بتواند شاگردان را در کنار خودش آموزش داده و تعدادشان را افزایش دهد.
این کارآفرین با بیان اینکه حرفهاش را با سرمایه اولیه یک میلیون و 600 هزار تومان آغاز کرده است در گفتوگو با خبرنگار زنان ایران گفت: البته مبلغ یک میلیون و 200 تومان در آن زمان قرض گرفتم تا توانستم چرخ خیاطی بخرم و بعد از گذشت یکماه قرضم را ادا کردم در این مسیر سختیهای بسیاری را تحمل کردم تا اکنون به این مرحله رسیدم مطمئن هستم کار خدا بود که الان در کارم پیشرفت کردم.
شایگان خاطرنشان کرد: به یاد دارم در سال 1393 الی 1394کش موی سر درست میکردم و جفتی 350 تومان میفروختم و ماهانه از این کار 150 الی 200 هزار تومان درآمد داشتم اما خوشبختانه با تلاشهای شبانه روزی امروز شاهد آن هستم که ماهانه به هر شاگردم پنج الی 6 میلیون تومان حقوق میدهم که همه اینها را مدیون رحمت خداوند هستم.
این کارآفرین نمونه ادامه داد: پوشاک را به صورت عمده و زیر قیمت بازار تهیه و میفروشم خوشبختانه بازار فروشم بالا است و این پوشاک را به شهرهای مختلف از جمله کرمان، زنجان و یزد ارسال میکنم همچنین به کشور عراق نیز صادر میکنم.
این بانوی جوان ترکمن در پاسخ به سوال خبرنگار زنان ایران مبنی بر شیرینترین خاطره دوران کاریاش درحالی که بغض دلش ترکید و اشکها بیمهابا بر گونههایش سرازیر شد، گفت: در مسیر پرپیچ و خم کار خیاطی، همسرم همواره کنارم بود و قشنگترین خاطرهها را برایم رقم زد.
شایگان کمی مکث کرد و ادامه داد: یادم هست یکی از مشتریان سفارش چرخ خیاطی به من داد و من تنها چهار میلیون تومان سرمایه داشتم و به کمک همسرم 4 میلیون تومان دیگر قرض گرفتم و چرخ خیاطی را تهیه کردم هنوز به قصدمان نرسیدیم مشتری به من تلفن کرد و گفت من چرخ نمیخواهم با این حرف مشتری، تمام دنیا روی سرم خراب شد از یک طرف صحبتهای همسرم که میگفت چرا با دقت هماهنگ نکردی و از طرف دیگر پولی که باید به سرعت پس میدادم مرا بسیار کلافه کرده بود.
وی افزود: وقتی به خانه رسیدم بعد از گذشت چند روز یک مشتری دیگر برای سفارش چرخ خیاطی با همان مدل با من تماس گرفت و من با خوشحالی تمام چرخ را به او فروختم.
شایگان در پایان گفت: در این مکان علاوه بر خیاطی، نقش انداختن بر روی لباسها، فروش پارچههای توپی و لوازم دوخت و دوز، فروش چرخ خیاطی به آموزش گلدوزی به صورت رایگان میپردازم متاسفانه تاکنون از هیچ دستگاهی حمایت مالی نشدم درخواست دارم مسئولان با حمایت تسهیلاتی از ما کارآفرینان کمی از مشکلات ما را کاهش دهند.
گزارش از سمیرا رجبی
انتهای پیام/

بازگشت به ابتدای صفحه