کمبود این ویتامین با آسیب مغزی مرتبط است
1402/09/09 - 12:43
تاریخ و ساعت خبر:
177065
کد خبر:

کمبود این ویتامین با آسیب مغزی مرتبط است

آسیب مغزی افراد با سطوح پایین این ویتامین ۶ برابر بیشتر خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامین B۱۲ ممکن است در برابر کوچک شدن مغز با افزایش سن محافظت ایجاد کند.
در این تحقیق، افرادی که سطح ویتامین B۱۲ بالاتری داشتند، ۶ برابر کمتر در معرض کوچک شدن مغز قرار داشتند.
سطح ویتامین B۱۲ را می‌توان از طریق مصرف مکمل یا با خوردن غذاهایی مانند لبنیات، جگر، ماهی قزل آلا و تخم مرغ افزایش داد؛ غلات صبحانه غنی شده نیز حاوی ویتامین B۱۲ هستند.
تقریبا از هر چهار نفر یک نفر ممکن است کمبود ویتامین B۱۲ داشته باشند و افراد با کمبود ویتامین B۱۲ ممکن است شامل گیاه‌خواران، افراد مسن و کسانی باشد که برخی از اختلالات گوارشی مانند بیماری کرون دارند.
این مطالعه شامل ۱۰۷ فرد مسن بود که اسکن مغز، آزمایش حافظه و سطح خون آنان برای تعیین سطح ویتامین B۱۲ بررسی شد و هیچ یک از افراد این تحقیق کمبود این ویتامین را نداشتند.
محقق ارشد این تحقیق، دکتر آنا وگیاتزوگلو گفت: تصور می‌شود بسیاری از عواملی که بر سلامت مغز تاثیر می‌گذارند خارج از کنترل ما هستند، اما نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که صرفا تنظیم رژیم غذایی برای مصرف بیشتر ویتامین B۱۲ از طریق خوردن گوشت، ماهی، غلات غنی شده یا شیر ممکن است چیزی باشد که به راحتی می‌توانیم آن را تنظیم کنیم تا از کوچک شدن مغز جلوگیری کنیم و شاید این ویتامین حافظه ما را نجات دهد.
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین B۱۲ یک مشکل بهداشت عمومی به ویژه در میان سالمندان است، بنابراین مصرف بیشتر ویتامین B۱۲ می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.
بدون انجام یک کارآزمایی بالینی، ما اذعان می‌کنیم که هنوز مشخص نیست که آیا مکمل B۱۲ واقعا در افراد مسن در معرض خطر کوچک شدن مغز تفاوت ایجاد خواهد کرد یا خیر.
ویتامین B۱۲ در تولید گلبول‌های قرمز نقش دارد. کمبود آن که در افراد بالای ۶۰ سال شایع‌تر است و می‌تواند باعث کم خونی شود که کم خونی ناشی از گلبول‌های قرمز خون است.
دکتر وگیاتزوگلو افزود: نتایج تحقیقات قبلی روی این ویتامین نتایج متفاوتی به همراه داشت و تحقیقات کمی به‌طور خاص با اسکن مغز در جمعیت‌های مسن انجام شده است. ما سطوح ویتامین B۱۲ را به روشی منحصر به فرد و دقیق‌تر با بررسی دو نشانگر مشخص آن در خون آزمایش کردیم.
یافته‌های این تحقیق در نشریه Neurology منتشر شده است.
ایسنا
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
تغذیه مواد غذایی مغز انسان
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا