آموزش تهیه غذاهای نذری شهرهای مختلف برای ماه محرم(قسمت 1 )
1398/06/19 - 00:07
تاریخ و ساعت خبر:
34966
کد خبر:

آموزش تهیه غذاهای نذری شهرهای مختلف برای ماه محرم(قسمت 1 )

رسم نذری دادن و نذری گرفتن چند صد سال است که در ایران رواج دارد. نذر‌های روز‌های مذهبی در ایران بیشتر به صورت طبخ غذا، شیرینی، دسر و شربت در انواع و اقسام مختلف و اغلب به صورت غذای سنتی هر شهر و روستا نمود پیدا می‌کند و البته این سوال هم همیشه وجود دارد که نذری چی بدم؟ در این مطلب انواع غذا‌های نذر‌های شهر‌های مختلف ایران را بررسی می‌کنیم و به سوال نذری چی بدم پاسخ می‌دهیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - رسم نذری دادن و نذری گرفتن چند صد سال است که در ایران رواج دارد. این رسم دیرینه و مذهبی در ایام عاشورا و تاسوعا به اوج خودش می‌رسد. نذر‌های روز‌های مذهبی در ایران بیشتر به صورت طبخ غذا، شیرینی، دسر و شربت در انواع و اقسام مختلف و اغلب به صورت غذای سنتی هر شهر و روستا نمود پیدا می‌کند و البته این سوال هم همیشه وجود دارد که نذری چی بدم؟
در این مطلب انواع غذا‌های نذر‌های شهر‌های مختلف ایران را بررسی می‌کنیم و به سوال نذری چی بدم پاسخ می‌دهیم.
خورشت قیمه خوش عطر
شاید برایتان جالب باشد که بدانید «خورش قیمه» به عنوان محبوب‌ترین غذای نذری در ایام تاسوعا و به خصوص روز عاشورا قدمت چندانی ندارد. در حقیقت خورش قیمه از زمان حکومت قاجار به دسته غذا‌های نذری روز‌های تاسوعا و عاشورا اضافه شد و تا به امروز لقب پرطرفدارترین غذای نذری را از آن خود کرده است.
مواد لازم
گوشت گوساله یا گوسفند: ۲۵۰ گرم
لپه خام: ۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
لیمو عمانی: ۳ عدد
گلاب: ۱ قاشق سوپخوری
دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
شکر: به مقدار لازم
نمک، فلفل و زرچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت خورشت قیمه
۱. ابتدا پیاز رو سرخ کرده و بعد از اینکه پیاز کاملا طلایی شد زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم. حتما پیاز رو خوب سرخ کنین تا طلایی و کاراملی بشه، چون طعم پیاز داغ خیلی رو مزه قیمه تاثیر داره، حتی میتونین به جای یک عدد پیاز از ۲ عدد استفاده کنین تا طعم پیاز داغ مشهود باشه.
۲. حالا رب رو خوب با پیاز تفت میدیم تا رب سرخ بشه. رب رو خوب سرخ کنین، چون روی رنگ و مزه خورشت تاثیر داره، اما مراقب باشید تا نسوزه و تلخ نشه.
۳. گوشت قیمه‌ای رو اضافه کرده و فقط کمی تفت میدیم تا رنگش برگرده. حواستون باشه تا گوشت رو قبل از ریختن آب خیلی سرخ نکنین، چون سفت و ناپز میشه.
۴. بعد از تفت دادن گوشت لپه خام رو هم اضافه میکنیم. احتیاجی به پخت لپه از قبل نیست، چون کاملا با بقیه مواد خورشت می‌پزه.
۵. حالا ۳ لیوان آب به موادمون اضافه کرده، در قابلمه رو میبندیم و برای ۱ ساعت خورشت رو میپزیم.
۶. لیمو عمانی رو اضافه کرده و اجازه میدیم تا خورشت ۱ ساعت دیگه با لیمو عمانی بجوشه.
۷. بعد از ۱ ساعت لیمو عمانی هارو از خورشت بیرون میاریم و به خورشت نمک، زعفران و دارچین اضافه میکنیم و بهش زمان میدیم تا جا بیوفته و غلیظ بشه.
۸. وقتی خورشتمون کاملا جا افتاده بود تقریبا یه ربع قبل از سرو به خورشت گلاب و شکر اضافه میکنیم. شکر رو کم کم اضافه کنید مثلا به اندازه نصف قاشق چای‌خوری و بعد خورشت رو تست کنین تا خورشت شیرین نشه.
۹. حالا خورشت قیمه خوش طعم و خوش عطر و بوی ما آماده اس. روی خورشت رو با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و سرو میکنیم… نوش جان
نکات
اگه گوشت خورشت قیمه چرب‌تر باشه خورشت لذیذ‌تر میشه.
یکی از مهمترین دلایل خوشمزه شدن خورشت قیمه آرام آرام پختنشه قیمه رو با شعله کم بپزین و حوصله به خرج بدین.
حتما لیمو عمانی رو بعد از ۱ ساعت از خورشت در بیارین، چون موندنش تو خورشت باعث تلخ شدن خورشت میشه.
شاید قسمتی که باید گلاب و شکر بریزین یکم متعجبتون کرده باشه، ولی مطمئن باشین یکی از رموز عطر و بوی بهشتی قیمه همین دو تا هستن. اصلا نباید شکر رو در حدی بریزین که خورشت شیرین بشه فقط باید طعم خورشت یکم لطیف بشه.
برای اینکه سیب زمینی سرخ شده‌های خوش طعم و خوش رنگ داشته باشیم وقتی که در حال سرخ شدن هستن کمی زرچوبه بهشون اضافه کنین.
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
غذا,نذری,ماه محرم
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا