1398/06/27 - 11:24
تاریخ و ساعت خبر:
35050
کد خبر:
آموزش تهیه غذاهای نذری شهرهای مختلف برای ماه محرم (قسمت 7)
رسم نذری دادن و نذری گرفتن چند صد سال است که در ایران رواج دارد. نذرهای روزهای مذهبی در ایران بیشتر به صورت طبخ غذا، شیرینی، دسر و شربت در انواع و اقسام مختلف و اغلب به صورت غذای سنتی هر شهر و روستا نمود پیدا میکند و البته این سوال هم همیشه وجود دارد که نذری چی بدم؟ در این مطلب انواع غذاهای نذرهای شهرهای مختلف ایران را بررسی میکنیم و به سوال نذری چی بدم پاسخ میدهیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - رسم نذری دادن و نذری گرفتن چند صد سال است که در ایران رواج دارد. این رسم دیرینه و مذهبی در ایام عاشورا و تاسوعا به اوج خودش میرسد. نذرهای روزهای مذهبی در ایران بیشتر به صورت طبخ غذا، شیرینی، دسر و شربت در انواع و اقسام مختلف و اغلب به صورت غذای سنتی هر شهر و روستا نمود پیدا میکند و البته این سوال هم همیشه وجود دارد که نذری چی بدم؟
شله مشهدی
شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته میشود، غذایی از خانواده آشها است. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است که میتوان برای خوشمزه و مقویتر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه کرد.
مواد لازم برای شله مشهدی
برنج: ۲۵۰ گرم
گوشت سر دست: ۳ کیلو
پیاز خرد شده:۵۰۰ گرم
بلغور:۷۵۰ گرم
نخود:۵۰۰ گرم
ماش:۱/۴ پیمانه
لوبیا چیتی:۲۵۰ گرم
لوبیا قرمز:۲۵۰ گرم
دارچین:۲۰ گرمشله مشهدی
نمک و فلفل:به مقدار کافی
طرز تهیه:
۱. ابتدا برای پختن این غذا باید از چند ساعت قبل همه حبوبات را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
۲. گوشت را هم به همراه پیاز خرد شده و مقداری نمک و فلفل و ۲ لیتر آب بگذارید تا خوب پخته شود و بعد آن را از استخوان جدا کنید و ریش ریش کنید.
۳. همه حبوبات را باهم در ظرفی بریزید و بپزید و زمانی که نیم پز شدند بلغور را به آنها اضافه کنید و بعد از اینکه چند جوش خوردند برنج شسته شده را هم به حبوبات اضافه کنید و در این مرحله مرتب هم بزنید تا مواد ته نگیرند. وقتی حبوبات کاملا پخته شدند و برنج لعاب داد گوشت پخته و ریش ریش شده را به همراه دارچین و نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد با حرارت ملایم کنار هم بجوشند و کشدار شوند.
۴. بعد حرارت را کم کم کنید و در ظرف را ببندیدتا آش به مدت ۱ ساعت مثل برنج دم بکشد. شله مشهدی آماده شده را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و اگر دوست داشتید با خورشت قیمه تزیین کنید.
برترین ها
انتهای پیام/م
بازگشت به ابتدای صفحه