انواع سوپ پاییزی که در این فصل سال می‌توانید درست کنید (قسمت پنجم : سوپ عدس لبنانی)
1398/08/16 - 18:05
تاریخ و ساعت خبر:
36082
کد خبر:

انواع سوپ پاییزی که در این فصل سال می‌توانید درست کنید (قسمت پنجم : سوپ عدس لبنانی)

فکر کردن به اینکه فصل پاییز زمان برداشت میوه‌های همچون انار و پرتقال و سبزیجاتی مثل کدو حلوایی، شلغم، چغندر و کلم است، شما را تشویق می‌کند تا سوپ‌های پاییزی مورد علاقه‌تان را بپزید. ما لیستی از سوپ‌های خوش‌طعم این فصل را برای شما تهیه کرده‌ایم، در ادامه با ما همراه باشید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - سوپ عدس یکی از پر اقبال‌ترین سوپ‌های پاییزی است که دستورالعملی ساده و حداقلی دارد، اما در عین حال مزه آن فوق العاده است. حضور عدس به عنوان یکی از منابع مهم پروتئین گیاهی موجب غنای تغذیه‌ای این سوپ می‌شود. این سوپ با عدس قرمز یا همان دال عدس پخته می‌شود.
پخت دال عدس در جنوب ایران مرسوم‌تر از سایر نقاط ایران است و برای اینکه ظاهر و طعم عالی را داشته باشید باید آن را با عدس قرمز درست کنید، اما اگر چنین عدسی را پیدا نکردید می‌توانید از همان عدس قهوه‌ای مخصوص عدسی استفاده کنید. این سوپ سرشار از فیبر، کاملا گیاهی و کم کالری است، بنابراین برای افرادی که قصد دارند یک غذای مغذی و در عین حال کم کالری را در لیست غذا‌های رژیمی‌شان داشته باشند این سوپ عالی است.
مواد لازم:
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد، خرد شده
عدس قرمز: ۱ و ۱/۲ پیمانه
برنج دانه کوتاه: ۱/۲ پیمانه
پودر زیره: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
هویج: ۱ عدد بزرگ، درشت خرد شده
آب لیمو: از ۱ عدد لیمو
پیازچه: مقداری برای تزئین
جعفری خرد شده: مقداری برای تزئین
طرز تهیه:
۱. داخل قابلمه‌ای بزرگ، روغن را داغ کنید و پیاز‌ها را تفت دهید تا نرم شوند. حدود ۵ دقیقه آن‌ها را تفت دهید.
۲. دال عدس و برنج شسته شده و تمیز را که کاملا آب گرفته‌اید، داخل قابلمه بریزید. نمک و فلفل را هم اضافه کنید. آن‌ها را چند دقیقه داخل قابلمه بگذارید تا بپزند و در این مدت مرتب بهم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
۳. هویج و ۶ پیمانه آب را اضافه کنید و بگذارید قابلمه به جوش آید. دما را پایین آورید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا برنج و دال عدس پف کرده و کاملا پخته شوند. موقع پختن چندین بار مخلوط را بهم بزنید تا از چسبیدن عدس‌ها به ته قابلمه جلوگیری شود.
۴. با استفاده از گوشت‌کوب برقی، چندین بار داخل مخلوط بزنید تا به غلظت دلخواه‌تان برسد. می‌توانید بخشی از محتویات قابلمه را داخل مخلوط کن ریخته و کاملا پوره کنید سپس به روی بقیه مواد داخل قابلمه برگردانید. آب‌لیمو را داخل آن بریزید.
۵. روی سوپ را با جعفری و پیازچه خرد شده، تزئین کنید. آن را گرم سرو کنید.
نکات مهم
باقیمانده سوپ را داخل ظرفی دردار بریزید. این سوپ را به مدت ۵ روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد.
می‌توان از عدس قهوه‌ای هم استفاده کرد، اما با عدس قرمز نتیجه بسیار مطلوب‌تر خواهد بود. طعم عدس قرمز بسیار عالی است و سریعتر از سایر عدس‌ها می‌پزد، همچنین لعاب فوق العاده‌ای ایجاد خواهد کرد. اگر هم عدس قرمز نداشتید، می‌توانید از همان عدس معمولی، اما از نوع قهوه‌ای یا همان عدس مخصوص عدسی استفاده کنید.
اگر بخواهید سوپ شما طعم بیشتر و بهتری داشته باشد، می‌توانید به جای آب ساده از آب سبزیجات استفاده کنید. اگر چه من سادگی این سوپ را بیشتر دوست دارم.
هویج جزو دستورالعمل اصلی و قدیمی آن نیست بنابراین می‌توانید آن را حذف کنید.
میزان پوره کردن آن بستگی به میزان غلظت دلخواه شما دارد. اگر کل آن را پوره کنید خیلی غلیظ می‌شود. برای اینکه بافت و ظاهر بهتری داشته باشد، می‌توانید تنها یک سوم آن را پوره کنید بخصوص اگر گوشتکوب ندارید و تنها وسیله شما مخلوط کن است.
موقع پختن سوپ، گاهی آن را بهم بزنید تا از سوختن و یا ته گرفتن عدس جلوگیری کنید. آب را هم آرام آرام اضافه کنید تا ببنید چقدر می‌خواهید رقیق شود. یادتان باشد که این سوپ با قل خوردن ملایم، غلیظ می‌شود و با سرد شدن در یخچال باز هم غلیظ‌تر خواهد شد.
برترین ها
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
سوپ,پاییزی,آشپزی,
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا