حیواناتی که خیلی قبل تر از انسان روی کره زمین بوده اند
1399/08/10 - 17:48
تاریخ و ساعت خبر:
95212
کد خبر:

حیواناتی که خیلی قبل تر از انسان روی کره زمین بوده اند

کره زمین بیشتر از ۴ میلیارد سال قدمت دارد و تعجبی ندارد که گونه های بسیار مختلفی روی آن زندگی کرده اند که یکی از آن ها ما انسان ها هستیم. با این حال، انسان قدیمی ترین این گونه ها نیست. از حیوانات امروز کره زمین، هنوز هم هستند گونه هایی که دایناسورها را دیده اند و حتی از پنج انقراض جمعی اصلی این سیاره جان سالم به در برده اند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - کره زمین بیشتر از ۴ میلیارد سال قدمت دارد و تعجبی ندارد که گونه های بسیار مختلفی روی آن زندگی کرده اند که یکی از آن ها ما انسان ها هستیم. با این حال، انسان قدیمی ترین این گونه ها نیست. از حیوانات امروز کره زمین، هنوز هم هستند گونه هایی که دایناسورها را دیده اند و حتی از پنج انقراض جمعی اصلی این سیاره جان سالم به در برده اند.
در ادامه با حیواناتی آشنا می شویم که از خیلی قبل تر از انسان روی کره زمین بوده اند و هنوز هم وجود دارند. در انتها هم خواهیم دید که انسان مدرن چند سال است که روی زمین زندگی می کند.
۲۰- اسب های آبی: ۱۶ میلیون سال
تحقیقات نشان داده اسب های آبی از خویشاوندان نهنگ ها در میان پستانداران هستند. قدمت اولین نهنگ های قطعی به حدود ۵۳ میلیون سال قبل بازمی گردد. اما اسب های آبی تنها ۱۶ میلیون سال قدمت دارند. ۴۰ میلیون سال میان اسب های آبی و اجداد نهنگ ها فاصله وجود دارد.
۱۹- کانگوروها: ۲۰ میلیون سال
استرالیا ۲۰ میلیون است که زیستگاه کانگوروها است. اولین خویشاوندان دور کانگوروها در جنگل زندگی می کردند، زمانی که آب و هوای استرالیا رطوبی تر بود. اما آن ها ۱۰ تا ۱۵ سال قبل منقرض شدند. یک نکته ی جالب توجه دیگر درباره ی این اجداد کانگوروها این است که آن ها روی دو پا جست نمی زدند، بلکه چهار دست و پا راه می رفتند.
۱۸- کفتارها: ۲۲ میلیون سال
کفتارها اولین بار ۲۲ میلیون سال قبل ظهور کردند و بسیار شبیه به گربه زباد آفریقایی امروزی بودند که آن ها را تا به امروز قدیمی ترین گونه ی کفتار می دانند. اجداد کفتارها پاهای بلندتر و آواره ی نوک تیز تری داشتند.
۱۷- کلاغ ها: ۳۰ میلیون سال
قدیمی ترین امضای دی‌اِن‌اِی اجداد کلاغ ها ۳۰ میلیون سال قدمت دارد که آن را در جزیره ای در شمال استرالیا یافتند.
۱۶- کوالاها: ۳۰ میلیون سال
کوالاها ۳۰ میلیون سال است که روی زمین زندگی می کنند. آن ها از زمانی که استرالیا یک قاره ی جداگانه بود وجود داشته اند، که این بدان معنی است که به احتمال زیاد کوالاها فقط در آنجا زندگی می کردند. در سال های اخیر گمانه زنی هایی شده در اینباره که گونه های مختلفی از کوالا وجود داشته.
۱۵- شترمرغ ها: ۴۰ میلیون سال
اجداد شترمرغ ها از پرندگانی مشتق شدند که امروزه آن ها را با نام Palaeoits می شناسند. قدیمی ترین فسیل های آن ها در دهه ی ۱۹۳۰ در اروپای مرکزی کشف شد، فسیل هایی که نشان داد این پرندگان نزدیک به ۴۰ میلیون سال است که روی زمین زندگی می کنند. با این حال، قدمت فسیل های به دست آمده از شترمرغ های امروزی به ۲۰ تا ۲۳ میلیون سال قبل بازمی گردد.
۱۳- خفاش ها: ۵۲ میلیون سال
خفاش ها استخوان های ظریفی دارند به همین دلیل فسیل آن ها سخت پیدا می شود. با این حال، همان تعداد فسیل اندکی که تا به حال کشف شده یک دید نسبتاً قطعی در مورد قدمت حضور این حیوان بر روی کره زمین به ما داده است. قدمت قدیمی ترین فسیل کشف شده از خفاش ها به بیش از ۵۲ میلیون سال قبل بازمی گردد. این فسیل در سال ۲۰۰۳ در ایالت وایومینگ آمریکا کشف شد.
۱۳- فیل ها: ۵۵ میلیون سال
فیل ها هم یکی از منعطف ترین گونه های حیوانی هستند. از ۵۵ میلیون سال قبل، بیشتر از ۳۰۰ گونه فیل روی کره زمین زندگی کرده اند. قدیمی ترین گونه ی شناخته شده تصور می شود جثه ای به اندازه ی خوک داشته و در محیط های باتلاقی زندگی می کرده است.
۱۲- پنگوئن ها: ۶۲ میلیون سال
قدمت قدیمی ترین فسیل کشف شده از پنگوئن ها به ۶۲ میلیون سال قبل بازمی گردد. با این حال، اجداد پنگوئن های امروزی چند ده میلیون سال قبل قدمت دارند. اختلافی که میان قدمت آن ها وجود دارد سؤالات زیادی، به ویژه درباره ی آنچه بر گونه های قدیمی تر گذشته، ایجاد کرده است.
۱۱- گوریل ها: ۶۵ میلیون سال
نخستی سانان که گوریل ها هم شامل آن می شوند ۶۵ سال است که روی کره زمین هستند، اما چند میلیون سالی طول کشید تا اجداد آن ها تبدیل به گوریل های امروزی شوند. در حال حاضر ۵۰۰ گونه نخستی سان یا شاید حتی بیشتر وجود دارد.
۱۰- موش های صحرایی: ۶۶ میلیون سال
موش ها همه جای کره زمین هستند، به خصوص جایی که انسان ها باشند. در مجموع ۲،۲۰۰ گونه موش وجود دارد، اما معروف ترین آن ها سگ های آبی، خوکچه هندی، سنجاب و موش های خانگی هستند. این موجودات جونده مانند نزدیک به ۶۶ میلیون سال است که روی کره زمین زندگی می کنند، یعنی درست بعد از انقراض دایناسورها ظهور کردند.
۹- تمساح ها: ۸۰ میلیون سال
اجداد تمساح ها نزدیک به ۲۴۵ میلیون سال قبل به وجود آمدند، با این حال، نزدیک ترین خویشاوند تمساح ها یعنی کروکودیلین ها ۸۰ میلیون سال قبل ظهور کردند که آن ها با سوسمارها هم خویشاوند هستند. با اینکه بسیاری از حیوانات در این دوره ی زمانی منقرض شدند، هنوز معلوم نیست تمساح ها چطور جان سالم به در بردند.
۸- مارها: ۱۰۰ میلیون سال
مارها احتمالاً از رپتیلین های چهارپا به وجود آمدند، مارمولک های خشکی زی یا خزندگان آبزی ای که می دانیم ۱۰۰ میلیون سال قبل روی کره زمین ظهور کردند. همچون خفاش ها، اغلب مارها کوچک اند و استخوان های شکننده ای دارند به همین خاطر فسیل آن ها سخت پیدا می شود.
۷- اختاپوس ها: ۱۳۵ میلیون سال
گرچه برخی معتقدند اختاپوس ها به واسطه ی یک شهاب سنگ یخی و به شکل تخم از فضا به زمین آمدند، اما بعضی دانشمندان اعتقاد دارند این حیوانات ۱۳۵ میلیون سال است که روی کره زمین زندگی می کنند. اختاپوس ها از خویشاوندان نزدیک ماهی های مرکب هستند و تنها تفاوت شان دستگاه های عصبی آن ها است.
۶- مورچه ها: ۱۴۰ تا ۱۶۸ میلیون سال
اولین مورچه ها ۱۴۰ تا ۱۶۸ میلیون سال قبل ظهور کردند و این بدان معنی است که در دوران دایناسورها وجود داشتند. با این حال، قبل از گیاهان، گل ها وجود داشتند اما به فراوانی امروز نبودند. با آغاز گسترش گل ها، جمعیت مورچه ها رو به افزایش گذاشت.
۵- مارمولک ها: ۲۰۰ میلیون سال
امروزه هنوز مارمولک هایی وجود دارد شبیه به خزندگان باستانی ای که در دوران دایناسورها زندگی می کردند. با این حال، مارمولک ها نزدیک به ۲۰۰ میلیون سال است که روی کره زمین زندگی می کنند و امروزه بیش از ۴،۶۷۵ گونه از آن ها وجود دارد، از جمله سقنقورها، بزمجه ها، هیولای هیلا، مارمولک های خانگی، آفتاب پرست ها و ایگواناها.
۴- لاکپشت ها: ۲۰۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون سال
لاکپشت ها ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سال است که روی کره زمین هستند و این ویژگی از آن ها حیواناتی بسیار باستانی، به ویژه در مقایسه با نوع بشر می سازد. قدیمی ترین فسیل کشف شده از لاک پشت ها ۲۲۰ میلیون سال قدمت دارد. این فسیل در سال ۲۰۰۷ در استان گوئیژوی چین کشف شد.
۳- قورباغه ها: ۲۶۵ میلیون سال
قدیمی ترین فسیل کشف شده از قورباغه ها ۲۶۵ میلیون سال قدمت دارد. این فسیل در کشور ماداگاسکار کشف شد. امروزه قورباغه ها در همه جای دنیا هستند اما جمعیت آن ها در جنگل های باران خیز استوایی بیشتر است.
۲- هزارپاها: ۴۲۰ میلیون سال
زارپاها هم مخلوقلت منعطف و موفقی هستند. آن ها ۴۲۰ میلیون سال است که از پسماند گیاهان تغذیه می کنند. در حقیقت، آن ها اولین موجوداتی بودند که روی خشکی حرکت می کردند. امروزه بیش از ۱۳ هزار گونه هزارپا در همه ی قاره ها جز قطب جنوب وجود دارد.
۱- کوسه ها: ۴۵۰ میلیون سال
قدیمی ترین فسیل کشف شده از کوسه ها نزدیک به ۴۵۰ سال قدمت دارد. این بدان معنی است که کوسه ها حتی از قبل از دایناسورها روی کره زمین بوده اند. ظرف ۴۳۹ میلیون سال گذشته ۵ انقراض بزرگ بر روی کره زمین رخ داده که کوسه ها از همه ی آن ها جان سالم به دربرده اند.
انسان: ۶ میلیون سال
انسان ها نزدیک به ۶ میلیون سال است که روی کره زمین زندگی می کنند. با این حال از زمان ظهور انسان های امروزی تنها حدود ۲۰۰ هزار سال می گذرد.
منبع: brightside
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
حیوانات,انسان,کره زمین,
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا