توضیح درباره دو لاشه نهنگ در ساحل کیش
1399/09/13 - 17:50
تاریخ و ساعت خبر:
96351
کد خبر:

توضیح درباره دو لاشه نهنگ در ساحل کیش

مدیرکل محیط زیست هرمزگان درباره ۲ لاشه نهنگ‌ در ساحل کیش توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - مدیرکل محیط زیست هرمزگان درباره ۲ لاشه نهنگ‌ در ساحل کیش توضیحاتی را ارائه کرد.

«حبیب مسیح تازیانی» مدیرکل محیط زیست هرمزگان با اشاره به وجود لاشه دو نهنگ طی روزهای گذشته در ساحل کیش گفت: خودکشی این دو نهنگ را ما تکذیب می‌کنیم، اینها حوادثی است که در دریا اتفاق می‌افتد، اتفاقاتی که معمولاً بر اثر تهدیدات آلودگی نفتی، صید و صیادی یا عوامل دیگر اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: از سه هفته‌ی پیش تا دو روز گذشته دو نهنگ در نزدیکی جزیره‌ی کیش تلف شدند، ولی هنوز روی علت این موضوع در حال بررسی هستیم، نهنگی که پریروز گزارشش را به ما دادند، در آب تلف شده بوده و جنازه‌ی آن به طرف جزیره کیش آمده بود. بنابراین برای بررسی ماجرا اکیپ دامپزشکی به منطقه منتقل شد تا نمونه برداری انجام دهد و نتیجه را به ما اعلام کند.
تازیانی افزود: این دو نهنگ جزو گونه‌های بالغ بودند، نهنگی که پریروز در نزدیکی ساحل بود، امعا و احشایش از بدن بیرون زده بود و همچنین نهنگ مرده‌ی هفته‌های قبل هم مدت‌های زیادی روی آب شناور بود، چون بافت تنش دچار پوسیدگی شده بود.
وی با اشاره به علت‌ مرگ نهنگ‌ها گفت: یکی از آیتم‌هایی که در روی پستانداران تاثیر می‌گذارد آلودگی است ولی اینکه تغییر اقلیم چقدر تاثیر خواهد داشت چون مطالعه‌ی خاصی در این زمینه نداشتیم، نمی‌توان اظهار نظر شفافی داشت، اما در طول سال‌های مختلف در دریای عمان و خلیج فارس این روند را برای پستانداران دریایی داشتیم، ولی اینکه در این مدت کوتاه در یک نقطه این دو اتفاق بیفتد جزء موارد خاص بوده است.
تازیانی بیان کرد: احتمال دارد محل مرگ این دو نهنگ در یک منطقه نبوده یا در کشورهای جنوبی این اتفاق افتاده باشد، اما جهت جریان آب آنها را به این سمت کشانده باشد، چون ظاهرا جهت جریان آب به سمت جزیره کیش بوده است
وی افزود: ما آماری از خودکشی پستانداران دریایی مخصوصاً وال‌ها در دریای خلیج فارس و عمان نداشتیم و در این چندین سال چنین موردی که نهنگ زنده در خط ساحلی آمده باشد را نداشتیم.
تازیانی گفت: فقط یک مورد در دهه‌ی هشتاد به گل نشستن دلفین‌ها را داشتیم که از مجامع و کارشناس‌های خارجی هم دعوت کردیم تا این موضوع بررسی شود و در نهایت به یک نتیجه صد در صد نرسیدیم که چرا این اتفاق افتاده است، اما نظر بیشتر کارشناسان خارجی هم این بود که یا یک اشکال فیزیکی در خود محل و یا بر اثر جزر و مد و یا حرکت حیوانات برای غذا این اتفاق افتاده که باعث شده حیوانات به گل بنشینند.
ایلنا
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
محیط زیست
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا