بلایی که دولت چین بر سر فضای مجازی آورد
1401/04/04 - 20:58
تاریخ و ساعت خبر:
139576
کد خبر:

بلایی که دولت چین بر سر فضای مجازی آورد

​اداره ناظر بر فضای مجازی چین با وضع قوانینی جدید قصد دارد ارسال کامنت و انتشار نظرات را در شبکه‌های اجتماعی این کشور محدود و سانسور کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - اداره ناظر بر فضای مجازی چین با وضع قوانینی جدید قصد دارد ارسال کامنت و انتشار نظرات را در شبکه‌های اجتماعی این کشور محدود و سانسور کند.
مقامات چینی احتمالا به‌زودی پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی این کشور را مجبور خواهند تا نظرات کاربران را اصلاح کرده و مواردی که به زعم آنها «مضر» در نظر گرفته می‌شوند را پیش از انتشار سانسور کنند.
اداره فضای سایبری چین (CAC) که به عنوان ناظر اینترنت این کشور فعالیت دارد، در تاریخ ۱۷ ژوئن با به‌روزرسانی پیش‌نویس قانون سال ۲۰۱۷ خود، تیم‌های نظارت بر محتوای پلتفرم‌ها را ملزم به سانسور و هم‌چنین گزارش هرگونه محتوای غیرقانونی به مقامات کرده است.
قانون جدید سانسور کامنت‌ها، همه نوع نظرات، از پست‌های اصلی و پاسخ‌های آن گرفت تا چت‎‌های موجود در استریم ویدیو را هدف قرار خواهد داد. علاوه بر این، برای اولین بار منتشر کننده یک پست، در قبال نظرات دیگر افراد در زیر مطلب خود نیز مسئول خواهد بود.
این دستورالعمل جدید، موجی جدید از نگرانی‌ها را در مورد افزایش سانسور آن هم در کشوری که یکی از سخت‌گیرانه‌ترین قوانین اینترنتی در جهان را دارد، برانگیخته است. از این رو، استفاده از ابزارهای امنیتی، مانند VPN در چین، میان کاربران اینترنتی که قصد دور زدن سانسور و فیلترینگ حکومت چین را دارند، به طور گسترده‌ای در جریان است.
اگرچه قانون سانسور کامنت‌های مردم چین هنوز اجرایی نشده، اما ترس از محدود کردن هر چه بیش‌تر آزادی بیان در این کشور شدت گرفته است. هم‌چنین، طبق گزارش South China Morning Post، پیش‌نویس مقررات در این کشور معمولا بدون تجدیدنظر اساسی، تصویب و عملی می‌شوند.
وضعیت سانسور فضای مجازی در چین
دیوار آتش بزرگ چین، قبلا نیز به عنوان یکی از محدودکننده‌ترین محیط‌های رسانه‌ای جهان و پیچیده‌ترین سیستم سانسور آنلاین مورد انتقاد قرار گرفته بود. دسترسی به تمام رسانه‌های اجتماعی غربی مانند فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام، تیک‌تاک و یوتیوب، اخیرا در این کشور مسدود شده است. خدمات دیگری نظیر گوگل، ویکی‌پدیا، نتفلیکس و روزنامه‌های مهم خارجی مانند بی‌بی‌سی، نیویورک‌تایمز و رویترز نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
علاوه بر این، در حال حاضر از الگوریتم‌های فیلتر کلمات کلیدی جهت سانسور محتوای سیاسی جنجال‌برنگیز در پلتفرم‌های چینی مانند WeChat و ویبو استفاده می‌شود. بدین منظور، کاربران اینترنت این کشور چاره‌ای ندارند جز اینکه خلاق باشند و راه‌هایی نوآورانه برای انتشار پیام‌های خود پیدا کنند.
با این‌‌حال، پیدا کردن این روش‌ها همیشه ممکن نیست. در آخرین مورد طی اوایل ماه جاری، یک اینفلوئنسر معروف چینی در حین پخش زنده، به‌طور ناگهانی با قطع شدن اتصال اینترنت خود مواجه شد. به گزارش Insider، لی جیاقی در حال تبلیغ یک بستنی با طرح تانک برای بزرگداشت قتل عام تیان آنمن در سال 1989 بود.
گجت نیوز

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
چین، دولت،، شبکه های اجتماعی، فضای مجازی، گوگل،
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا