دنباله‌داری به اندازه ۲ برابر اورست در راه زمین
1401/04/05 - 21:07
تاریخ و ساعت خبر:
139618
کد خبر:

دنباله‌داری به اندازه ۲ برابر اورست در راه زمین

​دنباله‌دار بسیار بزرگی موسوم به K۲ که اولین بار در سال ۲۰۱۷ کشف شد، در حال حرکت به سمت داخل منظومه شمسی است و به سوی زمین می‌آید. این دنباله‌دار اگرچه تهدیدی برای کره خاکی ما محسوب نمی‌شود، اما می‌تواند برای عاشقان آسمان و رصدهای آسمانی اتفاق هیجان‌انگیزی باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - دنباله‌دار بسیار بزرگی موسوم به K۲ که اولین بار در سال ۲۰۱۷ کشف شد، در حال حرکت به سمت داخل منظومه شمسی است و به سوی زمین می‌آید. این دنباله‌دار اگرچه تهدیدی برای کره خاکی ما محسوب نمی‌شود، اما می‌تواند برای عاشقان آسمان و رصدهای آسمانی اتفاق هیجان‌انگیزی باشد.
دنباله‌دار C/2017 K2 در تاریخ 23 تیر 1401 (14 ژوئیه 2022) به نزدیک‌ترین فاصله با زمین می‌رسد. هرچند دانشمندان نمی‌دانند که این فاصله تا چه اندازه کم خواهد شد، اما می‌دانیم که این دنباله‌دار با زمین برخورد نخواهد کرد. زمانی که K2 کشف شد، این دنباله‌دار در بین زحل و اورانوس قرار داشت. اما اکنون در حال عبور از ابر اورت و حرکت به سمت زمین و بخش‌های داخلی منظومه شمسی است.









با توجه به اندازه بسیار بزرگ دنباله‌دار K2 که تقریبا دو برابر کوه اورست است، منجمان آماتور هم می‌توانند آن را با یک تلسکوپ کوچک رصد کنند. K2 یک دنباله‌دار فعال است، یعنی به قدری نور دارد که از زمین قابل مشاهده باشد. با این حال، دنباله‌دارهای فعال با استفاده از انرژی خورشید دمای گازهای خود را افزایش می‌دهند و پدیده‌ای را به وجود می‌آورند که ما آن را تحت عنوان دم دنباله‌دار می‌شناسیم. البته از آن‌جایی که K2 از ابر اورت به سمت زمین می‌آید، مشخص نیست که چگونه این همه مدت فعال مانده است.









بر اساس تخمین‌های وب‌سایت EarthSky، این دنباله‌دار در بهترین حالت به روشنایی قدر 8 یا حتی 7 می‌رسد. با این وجود، نور آن برای چشم غیرمسلح همچنان بسیار کم خواهد بود. چشم غیرمسلح معمولا قادر به مشاهده ستاره‌هایی با قدر روشنایی 6 است، ولی برای رصد این دنباله‌دار باید به نقاطی مراجعه کنید که آلودگی نوری بسیار کمی دارند.
رصدخانه‌های حرفه‌ای امیدوارند که با نزدیک شدن دنباله‌دار K2 بتوانند بزرگی هسته آن را اندازه‌گیری کنند. مشاهدات اولیه توسط تلسکوپ کانادا-فرانسه-هاوایی حاکی از آن است که هسته K2 احتمالا عرضی بین 30 تا 160 کیلومتر دارد. با این حال، بررسی‌های تلسکوپ فضایی هابل نشان داده که این هسته احتمالا صرفا 18 کیلومتر اندازه دارد.
دیجیاتو
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
تلسکوپ فضایی هابل، رصدخانه، زحل، زمین، منظومه شمسی،
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا