راه پیشگیری از ورم معده چیست؟
1401/09/28 - 08:23
تاریخ و ساعت خبر:
143677
کد خبر:

راه پیشگیری از ورم معده چیست؟

ورم معده یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است که می‌توان با کنترل رژیم غذایی و استفاده از برنامه‌های طب سنتی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - از سمنان، ورم معده یک نام اصلی برای التهاب معده است و گاهی اوقات کاملا ناگهانی و بعضی وقت‌ها تدریجی رخ می‌دهد. ورم معده برای بسیاری از افراد حاد نیست، اما سریعا بعد از درمان از بین می‌رود.
ورم معده (Gastritis) التهاب، ناشی از عفونت و آلوده شدن به باکتری است که باعث زخم معده می‌شود. در برخی موارد، گاستریت می‌تواند منجر به ایجاد زخم و افزایش خطر ابتلا به سرطان معده می‌شود.
رژیم غذایی در بهبود و یا تشدید ورم معده بسیار موثر است. بعضی از مواد غذایی هستند که علائم مربوط به ورم معده را افزایش می‌دهند که در این قسمت از سلامت نمناک در مورد آن‌ها صحبت خواهیم کرد.
مواد غذا‌هایی که می‌توانید در صورت ابتلا به ورم معده، آن‌ها را مصرف کنید:
۱. مواد غذایی با فیبر بالا
مواد غذایی با فیبر بالا مثل آجیل، تمشک و سبزیجات سبز برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مناسب می‌باشند و همچنین یک رژیم غذایی مناسب برای افرادی هستند که به ورم معده مبتلا می‌باشند. به خصوص بروکلی که منبع سرشاری از فیبر است و سطح سولفوروفان را بالا می‌برد و باکتری اچ. پیلوری را نیز می‌کشد.
۲. مواد غذایی حاوی چربی‌های سالم
همه چربی‌ها بهترین گزینه برای افراد مبتلا به ورم معده محسوب نمی‌شوند، اما چربی‌های سالم جزء استثناعات می‌باشند. اسید‌های چرب امگا ۳ موجود در ماهی سالمون، گردو، دانه‌های چیا به کاهش التهاب معده و جلوگیری از ورود باکتری اچ. پیلوری کمک می‌کند. آووکادو، روغن زیتون و دیگر دانه‌ها و آجیل‌ها نیز جزء منایع اسید چرب سالم هستند.
۳. آب سبزیجات
در حالی که آب میوه‌های طبیعی برای افراد مبتلا به ورم معده توصیه نمی‌شود، اما آب بعضی از سبزیجات و اسموتی‌ها هستند که قضیه شان فرق دارد.
به طور مثال آب سیب زمینی دارای خواص آنتی اکسیداتیو است و درد معده را از بین می‌برد. آب کدو حلوایی نیز دارای مواد مغذی می‌باشد و اسیدیته معده را کاهش می‌دهد و در نتیجه مشکلات معده را زودتر بهبود خواهد بخشید.
۴. مواد خوراکی حاوی پروتئین
پروتئین به بازسازی مشکلات حاصل از ورم معده کمک می‌کند. اگرچه که همه پروتئین‌ها با یکدیگر یکسان نیستند. البته بعضی از پروتئین‌های حیوانی معمولا کار را بدتر می‌کنند. منابع مناسب برای پروتین‌های مفید در برابر ورم معده شامل سینه مرغ، سفیده تخم مرغ، تن ماهی و لوبیا می‌باشد.
۵. خوراکی‌های مغذی و آنتی باکتریال
از آنجایی که اچ. پیلوری نیز یک نوع باکتری محسوب می‌گردد، پس تنها راه منطقی مبارزه با آن مصرف غذا‌های آنتی باکتریال است. فلاوونید‌ها دارای ویژگی آنتی باکتری هستند رشد انواع باکتری‌ها از جمله اچ. پیلوری را متوقف می‌کنند.
سیر، پیاز، کرفس و قره قروت جزء منابع مناسبی از فلاوونید‌ها می‌باشند. عسل، زنجبیل و زردچوبه نیز جزء منابع اصلی آنتی باکتریال محسوب می‌گردند.
آب کدو حلوایی
نکات مهم:
افراد دچار ورم معده بهتر است برای اصلاح طبع برنج، آن را با زیره، زعفران یا زرشک مصرف کنند.
خاگینه با شیره انگور که غذای مقویبرای افراد مبتلا به ورم معده است.
افراد دچار ورم معده بهتر است برای پاکسازی روده ها، کبد و سیستم گوارش از خاکشیر با آبگرم استفاده نمایند.
این افراد اگر دچار یبوست هستند، لازم است برای رفع یبوست، انجیر خیس خورده استفاده کنند تا روزی دو بار اجابت مزاج داشته باشند تا مواد زائد در بدن تجمع پیدا نکند.
برای رفع ورم معده و روده و نفخ، نوشیدن روزانه دم نوش آویشن برای افراد دچار ورم معده لازم است.
برخی مواد غذایی که در صورت ابتلا به ورم معده باید از مصرف آن‌ها خودداری کرد:
۱. غذا‌ها و نوشیدنی‌های اسیدیپ
استفاده از این غذا‌ها و نوشیدنی‌ها در این شرایط اصلا توصیه نمی‌شود. همه می‌دانند که نوشابه قند بسیار بالایی دارد و برای بدن مضر است. در چنین حالتی مرکباتی مثل پرتقال نیز دست کمی از نوشابه ندارند و می‌توانند ورم معده را تشدید کنند. قهوه، غلات و گوجه فرنگی‌ها نیز همچنین جزء مواد غذایی اسیدی محسوب می‌شوند و مشکلاتی مثل ورم معده را تشدید خواهند کرد.
۲. نوشیدنی‌های کربن دار
پیشنهاد ما این است تا جایی که می‌توانید از نوشیدنی‌ها دوری کنید تا از شر معده درد و ورم معده خلاص شوید. نوشابه یکی از بدترین انواع مواد غذایی در این لیست است و قند و اسیدیته بالایی دارد و بسیار ناسالم می‌باشد.
۳. غذا‌های چرب و سرخ کردنی
سطح بالای کلسترول در غذا‌های چرب و سرخ کردنی، با افزایش ورم معده مرتبط است و اغلب می‌تواند عاملی برای به وجود آوردن این بیماری نیز باشد. اگر هم اکنون از ورم معده رنج می‌برید، طبیعتا بهتر است که از مصرف این غذا‌ها خودداری کنید.
۴. غذا‌های ادویه دار و آلرژی زا
این قانون بسیار ساده است:غذا‌های تند و ادویه داری که در آن ادویه‌هایی مثل فلفل تند، خردل، ریشه خردل و واسابی به کار رفته است را استفاده نکنید، زیرا باعث ایجاد التهاب می‌گردند.
نکته
افراد مبتلا به ورم معده و مشکلات گوارشی هستند بهتر است غذا‌های سردی بخش مانن بادمجان، خیار، گوجه و ماست و... نخورند.
افراد مبتلا به ورم معده و مشکلات گوارشی در صورت مصرف ماست آن را با نمک و آویشن مصرف کنند.
اگر افراد مبتلا به ورم معده، سیر و پیاز خام مصرف نمایند، مشکلات گوارشی آن‌ها افزایش می‌یابد و موجب سوزش سردل می‌شود پس این افراد لازم است از سیر و پیاز پخته استفاده کنند.
افراد مبتلا به ورم معده باید از مصرف غذا‌های خمیری، آش رشته، انواع ماکارونی پرهیز کنند.
مصرف آب یخ و مصرف آب بین غذا برای این افراد مضر است.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
ورم معده ، تغذیه ، بیماری های گوارشی، طب سنتی،
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا