1398/09/11 - 21:22
تاریخ و ساعت خبر:
36737
کد خبر:
غذاهای محلی استان تهران؛ پایتخت ایران (قسمت دوم : دمی بلغور جو )
غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکانهایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دستمایهی تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی میماند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - هر شهر و استانی برای خودش نشانههایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب میشوند. از صنایع دستی گرفته تا مکانهای گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب میشوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند.
البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفهها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. برای مثال غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکانهایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی میماند.
دمی بلغور جو
دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران است. این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده میشود.
مواد اولیه:
بلغور جو: ۲۰۰ گرم
لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود: جمعاً ۱۵۰ گرم
آب: ۱ لیتر
عدس: ۷۰ گرم
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
پیاز داغ: ۲ قاشق سوپخوری
نعنا: ۱ قاشق سوپخوری
برنج: ۱۰۰ گرم
ماست چکیده: برای تزئین به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به ان بیفزایید و روی اجاق قرار دهید.
۲. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد.
۳. سپس ادویه، پیاز داغ و نعنا داغ را بیفزایید هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود.
۴. حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید.
انتهای پیام/م
بازگشت به ابتدای صفحه