یکی از ظرفیتهای رها شدگی انسان ازاین قید وبندهای دنیایی وپیوستن به نقطه اتصال آخرت ماه رمضان است،ظرفیت آن آنقدر بالاست که فقط شب قدر آن از هزار ماه برتر است،البته این عظمت در عبودیت رمضان،و خلوص بودن آن رقم می خورد،اگر انسان خودش وقدرش را بداند." />
هر روز رمضان
1402/01/09 - 13:36
تاریخ و ساعت خبر:
146234
کد خبر:
سیم خاردارنفس

هر روز رمضان " قدر" است اگر انسان ، خود و قدر خودش را بشناسد

یکی از ظرفیتهای رها شدگی انسان ازاین قید وبندهای دنیایی وپیوستن به نقطه اتصال آخرت ماه رمضان است،ظرفیت آن آنقدر بالاست که فقط شب قدر آن از هزار ماه برتر است،البته این عظمت در عبودیت رمضان،و خلوص بودن آن رقم می خورد،اگر انسان خودش وقدرش را بداند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک، دو سه روزی قفسی ساخته‌اند از بدنم
این حرف من نیست، حرف یک رزمنده‌ی همدانی است(شهید علی چیت سازان فرمانده اطلاعات عملیات لشکرانصار الحسین همدان) که اگر چنانچه از سیم خاردار میخواهی رد بشوی، اوّل باید از سیم خاردار نفْست عبور کنی. وقتی گرفتار خودمان هستیم، نمیتوانیم کاری انجام بدهیم؛ این را آنها به ما یاد دادند؛ این را آن جوان ۲۰ ساله یا ٢۵ ساله‌ی رزمنده به ما تعلیم داد، از آنها یاد گرفتیم؛ این یک ثروت عظیم است.» (امام خامنه ای)
معمولاً درمناطق جنگی وعملیاتی برای کند کردن حرکت نیروهای مهاجم از موانع مختلفی استفاده می شود یکی از این موانع سیم خاردار است،که گاهی وقتی کار در یک عملیات سخت می شد وبه این نوع موانع برخورد می شدناگزیر باهروسیله ای وباهرسختی ولو باافتادن روی این سیم های خاردار خشن برای ایجاد یک معبر از آن عبور می کردند.این تعبیر بلند شهید چیت سازان تعبیر درستی است برای یک دوره کامل خود سازی ابتداباید از سیم خاردار نفس خود گذشت، سپس از سیم خاردار دنیا عبور کرد زیرا ذخارف دنیا وزرق وبرق آن نمی گذارد مرغ باغ ملکوت از قفس تنگ رها شود وخود را سفت وسخت در آن زندانی کرده.چون احساسش این است هرچه هست همین است،
روایتی از پیغمبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) واردشده است که حضرت فرمودند :قلب ها سه نوعند: 1- قلبی که مشغول و وابسته به دنیا است.2- قلبی که مشغول به تنعّمات اخروی است.3- قلبی که وابسته به مولا است. اما آن قلبی که سرگرم و وابسته به دنیا است،‌ همیشه دچار سختی و گرفتاری است. و آن قلبی که وابسته به تنعّمات اخروی است ‌به درجات و مراتب بالایی می­رسد. و قلبی که دل‏بسته به مولا (خدا) است، هم دنیا دارد، ‌هم آخرت را دارد و هم خدا را دارد.
از این رو یکی از ظرفیتهای رها شدگی انسان ازاین قید وبندهای دنیایی وپیوستن به نقطه اتصال آخرت ماه رمضان است،ظرفیت آن آنقدر بالاست که فقط شب قدر آن از هزار ماه برتر است،البته این عظمت در عبودیت رمضان،و خلوص بودن آن رقم می خورد،اگر انسان خودش وقدرش را بداند.
امیرالمؤمنین فرمود:«إنَّ المُجاهِدَ نَفسَهُ علي طاعةِ‌اللّه ِ و عَن مَعاصیهِ عندَاللّه ِ سبحانَهُ بمَنْزِلَةِ بَرٍّ شَهیدٍ؛ یعنی کسي که در راه فرمانبري از خدا، و دوري از نافرماني او، با نفْس خویش مبارزه کند، نزد خداوند سبحان منزلت نیکو کارِ شهید را دارد.
در جهاد اصغر هرچند تحمل شهادت سخت است اما مجاهدین یک‌بار به فیض شهادت می‌رسند .ولی در جهاد اکبر عمری را باید در درد و شکنجه شهادت بگذرانند و به تناسب سختی نبرد شهادتی نصیب ایشان می شود تا نوبت به شهادت دیگر برسد. به این ترتیب مجاهدین دائماً شربت شهادت می‌نوشند تا به مقام شهادت عظمی که لقای تامّ محبوب است نائل شوند. «یموتُ النّاسُ مرّةً، و یموتُ أحدُهم فی کلِّ یومٍ سبعینَ مرّةً من مجاهَدَةِ أنفسِهِم و مخالَفَةِ هَواهُم و الشّیطانِ الّذی یَجری فی عُروقِهِم، یعنی مردم یک بار مي‌میرند ولي آنها بر اثر مبارزه با نفْس‌هایشان و مخالفت با خواهش‌هایشان و ستیز با شیطاني که در رگ و ریشه‌شان جریان دارد، روزي هفتاد بار مي‌میرند.
در روایتی از حضرت علی علیه السلام به این نکته اشاره فرموده و به همگان درباره افتادن به دام دنیاپرستی، هشدار می دهد و می فرماید: «آگاه باشید! دنیا به سرعت پشت کرده و از آن جز باقی مانده اندکی از ظرف آبی که آن را خالی کرده باشند، نمی ماند. بهوش باشید که آخرت به سوی ما می آید و دنیا و آخرت، هر یک فرزندانی دارند. بکوشید از فرزندان آخرت باشید، نه دنیا؛ زیرا در روز قیامت، هر فرزندی به پدر و مادر خویش بازمی گردد. امروز هنگام عمل است نه حسابرسی، و فردا روز حسابرسی است نه عمل».
«ای بندگان خدا! از خدا پروا داشته باشید و با اعمال نیکو به استقبال اجل بروید. با چیزهای فانی شدنی دنیا، آنچه را جاویدان می ماند خریداری کنید. از دنیا کوچ کنید که برای کوچ دادنتان تلاش می کنند. آماده مرگ باشید که بر شما سایه افکنده است. چون مردمی باشید که بر آنها بانگ زدند و بیدار شدند و دانستند دنیا، خانه جاویدان نیست و آن را با آخرت مبادله کردند. خدای سبحان شما را بیهوده نیافرید و به حال خود وانگذاشت. میان شما تا بهشت یا دوزخ، فاصله اندکی جز رسیدن مرگ نیست. زندگی کوتاهی که گذشتن لحظه ها از آن می کاهد و مرگ آن را نابود می کند، سزاوار است که کوتاه مدت باشد؛ زندگی ای که شب و روز آن را به پیش می راند و به زودی پایان خواهد گرفت»
«ای دنیا! ای دنیا! از من دور شو. آیا برای من خودنمایی می کنی یا شیفته من شده ای تا روزی در دل من جای گیری.
محسن سنجری
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
ماه رمضان، شب های قدر، جهاد اکبر، جهاد اصغر،
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا