زنان را به عنوان یک عضوی از جامعه ببینم/ وعده های انتخاباتی نیاز واقعی زنان را پوشش می دهد؟
1403/04/03 - 13:01
تاریخ و ساعت خبر:
194797
کد خبر:

زنان را به عنوان یک عضوی از جامعه ببینم/ وعده های انتخاباتی نیاز واقعی زنان را پوشش می دهد؟

در حوزه زنان شاهد تقلیل نیاز آنان در جامعه بوده ایم که زنان در این حوزه نیز به این نتیجه رسیده اند که این دغدغه ها از جنس انان نیست و همین امر نیز یکی از مشکلات اساسی نگاه انتخاباتی و سیاسی به دغدغه های بانوان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - امیرحمزه نژاد: فضای رویکردی در انتخابات نسبت به زنان با توجه به اینکه ۵۰ درصد آرا را در اختیار دارند، هموراه هیجانی و جهت جذب رای آنان بوده است؛ منتها این رویکرد چقدر در دولت ها تداوم داشته است. همین موضوع گاها باعث شده که مشارکت زنان در انتخابات دستخوش فضای احساسی و هیجانی شود که بعدا باعث سرخوردگی آنان شده است. انتظارات فزاینده ای که شاید همه آن ها حق باشد اما در عمل و در واقعیت با توجه به محدودیت ها در جامعه امکان بوجود آمدن شرایط آن نیست در این حوزه تاثیرگذار بوده است.
از سوی دیگر در حوزه زنان شاهد تقلیل نیاز آنان در جامعه بوده ایم که زنان در این حوزه نیز به این نتیجه رسیده اند که این دغدغه ها از جنس انان نیست و همین امر نیز یکی از مشکلات اساسی نگاه انتخاباتی و سیاسی به دغدغه های بانوان است. اینکه مثلا زنان به ورزشگاه بروند یا نروند از جمله مباحثی است که قطعا طرفداران خاصی در این جنس دارد اما اینکه چه میزان این موضوع دغدغه آنان و اولویت دار است به نظر نمی رسد خیلی برابر آنچه که درباره آن تبلیغات می شود،‌این نیاز نیز در زنان و دختران ایران زمین حس نشود.
اخیرا مصاحبه‌ای با برخی از دختران درباره اینکه چه دغدغه هایی برای آینده خود دارند انجام شده است که طی آن بیشتر از اینکه حتی به اموری چون حجاب اشاره کنند به مسئله اقتصادی که نیاز و مطالبه همه جامعه است تاکید شده وآنرا موضوع اول خود عنوان کرده اند. درواقع به نظر می رسد جامعه نیز در این برهه زمانی از شعارهای هیجانی عبور کرده است و با واقعیت گرایی نسبت به بهبود شرایط زندگی خود می اندیشد.
با این اوصاف باید از این شعارهای انتخاباتی که در هر دوره ای مطرح می شود و از یکسو با نیاز جامعه یکسان نیست و از سوی دیگر نیازهای کاذب ایجاد می کند،‌ کاندیداها گذر کنند و به واقع گرایی در انتخابات برسند.
واقعیت این است که زنان در جامعه امروز طیف جداگانه ای از جامعه نیستند و باید آنان را با جامعه یکی دانست. امروز جامعه نیازهای مشترکی دارد که جداسازی های اینچنینی برای رای گیری نمی تواند گره گشا شود. آنچه باید در این راستا مورد توجه قرار داد نگاه جامعه به عنوان یک کلیت است که نیازهایی که افراد به هم دارند می تواند در آنان اثرگذار باشد.
به طور مثال نمی توان در بحث رای دهی و انتخابات به رای زنانه تنها در جامعه معطوف شد. زنان نیز خصوصا در خانواده ها نه تنها بع علائق خود نگاه می کنند بلکه نگاه عمیقی نیز به اطرافیان خود اعم از خانواده پدر و برادر و شوهر و ... دارند. آنچه باید مورد توجه کاندیدا قرار گیرید نگاه به زنان به عنوان عضوی از یک جامعه و یک خانواده است.
در این خوانش جامعه آنچه مهم است نگاه به نیازهای کلی جامعه است. دختران جوان در این دیدگاه از مواردی چون تشکیل خانواده، اشتغال و اقتصاد خانواده خود و آینده‌ای که برای خود ترسیم می‌کنند، صحبت می کنند. همه این موارد تنها مربوط به دختران نیست بلکه به شرایط کل جامعه مربوط می شود. برای ازدواج دختران باید شریک زندگی را بیابند که بتواند در تامین نیازهای خانواده و اقتصاد آن توانا باشد. در حوزه اشتغال نیاز دارند که فضای اقتصادی روز کشورمان به گونه ای باشد که بتوانند آنان نیز با کار و فعالیت روزانه به درآمد مطلوب خود برسند و همچنین خانواده آنان با استرس کمتری زندگی کنند.
به طور مثال زنان به عنوان مادر خانواده حتما دغدغه زندگی پسران و دختران خود را در جامعه دارند.
این موارد خصوصا در میان زوج های جوان بسیار دیده می شود. بنابراین به نظر می رسد که اگر نتوان گفت که دوران شعارها زنانه و تک جنسیتی در انتخابات گذشته است؛ بلکه باید گفت که در انتخابات نیازهای اساسی تری وجود دارد که باید در این راستا کاندیداها زنان را به عنوان یک عضو جامعه نگاه کنند. بهبود شرایط زندگی جامعه قطعا به بهبود شرایط زنان منجر خواهد و زنان در دنیای با اضطراب و استرس کمتری زندگی می کنند.
با این اوصاف سئوال اساسی اینجاست که این وعده های انتخاباتی نیاز واقعی زنان را پوشش می دهد یا اینکه آنان را با نیازها و شاید دردهای جدید مواجه می کند که انتظارات فزاینده ایجاد می کند اما مطالبات اصلی آنان را پوشش نمی دهد. درواقع باید گفت که کارکردهای شعارهای انتخاباتی در حوزه زنان خصوصا از سوی یک طیف خاص اغلب نمایشی است اما زنان نیازهای جدید و کلی دیگری دارند که باید با توجه به حضور اجتماعی آنان این موارد در نظر گرفته شود.

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
مطالبات زنان، وعده های انتخاباتی، مطالبات واقعی زنان
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا