کدام رژیم غذایی بیماری را دور می‌کند؟
1403/03/06 - 13:28
تاریخ و ساعت خبر:
193794
کد خبر:

کدام رژیم غذایی بیماری را دور می‌کند؟

محققان دریافتند که رژیم‌های گیاهی خطر ابتلا به اکثر بیماری‌ها را کاهش می‌دهند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - در سال‌های اخیر، رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه به دلیل فواید بالقوه سلامتی مورد توجه قرار گرفته‌اند. تحقیقات گسترده‌ای که در دو دهه اخیر انجام شده است نشان می‌دهد که سبک زندگی گیاه‌خواری می‌تواند با بهبود سلامت قلب‌وعروق و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف ازجمله سرطان مرتبط باشد.
این تحقیق که شامل بررسی جامع از ۴۹ مطالعه منتشر شده بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ است، بینش‌های جدیدی را در این مورد ارائه می‌کند که چگونه رژیم‌ غذایی بر نتایج درازمدت سلامتی تأثیر می‌گذارد.
فواید رژیم‌ غذایی گیاهی برای سلامتی
یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه آماری قوی بین رژیم‌های گیاه‌خواری و وگان و مدیریت بهتر چندین عامل خطر، ازجمله فشار خون، سطح قند خون و شاخص توده بدنی (BMI) وجود دارد. نکته قابل توجه این است که رژیم‌های غذایی گیاهی با کاهش خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی و همچنین سرطان‌های دستگاه گوارش و پروستات مرتبط است.
این تحقیق اشاره کرد که در بین زنان باردار، رژیم‌های گیاه‌خواری در مقایسه با رژیم‌های غیر گیاهی، به‌طور قابل‌توجهی خطر ابتلا به دیابت بارداری و فشار خون را تغییر نمی‌دهد. علی‌رغم این یافته‌های امیدوارکننده، محققان نسبت به تایید عمده رژیم‌های غذایی گیاهی برای همه هشدار می‌دهند.
تفاوت در نتایج در بین مطالعات، به دلیل تفاوت در ویژگی‌های رژیم‌ غذایی، جمعیت‌شناسی شرکت‌کنندگان و مدت زمان مطالعه است که نشان می‌دهد که مزایای کلی رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه نیاز به تعریف واضح‌تری دارد. علاوه بر این، برخی از رژیم‌های گیاه‌خواری یا وگان ممکن است منجر به کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری شود که نشان‌دهنده معایب احتمالی است که باید در نظر گرفته شود.
مطالعه ما تاثیرات مختلف رژیم‌های غذایی بدون حیوانات را بر سلامت قلب و عروق و خطر سرطان ارزیابی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه یک رژیم گیاه‌خواری می‌تواند برای سلامت انسان مفید باشد و یکی از راهبردهای پیشگیری موثر برای دو بیماری مزمن موثر بر سلامت انسان در جهان باشد.
رژیم گیاهی و بیماری
در حال حاضر، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان عامل اصلی مرگ‌ومیر و ناتوانی در سراسر جهان هستند. مطالعات انجام شده بر روی گروه‌های بزرگ در سراسر جهان چندین عامل خطر قابل تغییر و غیر قابل تغییر را شناسایی کرده‌اند. محققان توضیح دادند که در میان آنها، شواهد قوی از رژیم غذایی به‌عنوان، عامل خطر اصلی قابل تغییر حمایت می‌کند.
رژیم غذایی نامناسب که با مصرف ناکافی میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل همراه با مصرف بیش از حد گوشت (به ویژه قرمز و فرآوری شده)، نمک، غلات تصفیه شده و شکر مشخص شده است، به‌طور قابل‌توجهی میزان مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد. با گذشت زمان، این انتخاب‌های غذایی منجر به افزایش نگران‌کننده در مسائل مربوط به سلامتی شده است.
این تجزیه‌وتحلیل تصویری به‌طور کلی مثبت از رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه نشان می‌دهد و آنها را با مزایای سلامتی قابل‌توجهی مرتبط می‌کند، با این حال، پیچیدگی‌ها و تغییرات یافت شده در مطالعات نیازمند رویکردی ظریف‌تر به توصیه‌های غذایی است.
رژیم غذایی مبتنی بر گیاه در درجه اول بر غذاهای مشتق شده از گیاهان تمرکز دارد و این نه تنها شامل میوه‌ها و سبزیجات، بلکه آجیل، دانه‌ها، روغن‌ها، غلات کامل، حبوبات و لوبیا نیز می‌شود.
رژیم‌های غذایی گیاهی نه تنها با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های جدی برای سلامت انسان مفید هستند، بلکه نسبت به رژیم‌های غذایی غنی از محصولات حیوانی از نظر زیست‌محیطی پایدارتر هستند، زیرا از منابع طبیعی کمتری استفاده می کنند و با آسیب زیست محیطی بسیار کمتری همراه هستند.
نتایج این تحقیق در مجله PLoS ONE منتشر شده است.
ایسنا
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
رژيم غذايي سرطان سلامت
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا