نقش‌آفرینی زنان در دوران دفاع مقدس نیازمند تبیین است
1403/03/07 - 12:24
تاریخ و ساعت خبر:
193829
کد خبر:

نقش‌آفرینی زنان در دوران دفاع مقدس نیازمند تبیین است

نقش‌آفرینی زنان در دوران دفاع مقدس نیازمند تبیین است و باید در این ارتباط روشنگری و آگاه سازی صورت گیرد. به گزارش زنان نیوز از آذربایجان غربی، یکی از مهم‌ترین جلوه‌های حضور بانوان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس نقش پشتیبانی و خدماتی آنان و فراهم آوردن تدارکات لازم برای رزمندگان در جبهه‌های جنگ بود به طوری که کسی نمی تواند این جایگاه و تاثیرگذاری را انکار کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس - به گزارش زنان نیوز از آذربایجان غربی، یکی از مهم‌ترین جلوه‌های حضور بانوان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس نقش پشتیبانی و خدماتی آنان و فراهم آوردن تدارکات لازم برای رزمندگان در جبهه‌های جنگ بود به طوری که کسی نمی تواند این جایگاه و تاثیرگذاری را انکار کند.
در آغازین روزهای تهاجم دشمن بعثی، بیشتر خدمات بانوان به صورت خودجوش و کاملا داوطلبانه انجام می گرفت حتی به ندرت سازمان یافته بود و در مراکزی نظیر مساجد، حسینیه‌ها، مدارس و غیره با مشارکت فعال بانوان اقدامات متنوعی انجام می شد.
مصادیق مشارکت بانوان در دفاع مقدس بیان شود
حجت الاسلام حمید حسن زاده امام جمعه میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار زنان نیوز اظهار کرد: از مشارکت سیاسی اجتماعی زنان معاصر ایران و از حضور آنان در دفاع از کشور تاکنون بسیار سخن گفته شده اما کمتر، مصداقی از آن ارائه شده است، حوادث پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه دفاع مقدس نیز از این قاعده مستثنی نیست ولی با این همه ادعا می کنیم که سخن از مشارکت زنان، یک تعارف نیست بلکه یک واقعیت محض به شمار می رود.
وی بر لزوم معرفی الگوها و مصادیق حضور زنان در دفاع مقدس تاکید کرد و بیان داشت: از هر فرصتی باید استفاده کنیم تا گوشه ای از فعالیت های همه جانبه زنان را در دفاع مقدس بیان کنیم چراکه یکی از مهم ترین وقایع این مرز و بوم حضور همه جانبه و فعالانه بانوان در دفاع مقدس بود و از جبهه نبرد تا تدارکات حضور پرشور و داوطلبانه داشتند همچنین از اعزام فرزندان دلبند خود و ستون خانواده یعنی همسرشان به جنگ نیز اصلا دریغ نمی کردند.
امام جمعه میاندوآب با بیان اینکه حضور و فعالیت بانوان در برهه های مختلف تاریخی ثبت و ضبط شده است، ادامه داد: از دهه ۱۳۴۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی، این زنان حضور گسترده تر و مستمرتری از خود به منصه ظهور رساندند که تاریخ این موضوع را گواه بوده و آن را شهادت می دهد.
وی با بیان اینکه حضرت امام خمینی روح خودباوری را در بین بانوان تقویت کرد و از آنها برای حضور در عرصه های سیاسی و اجتماعی دعوت به عمل آورد تا نقش خود را به عنوان یک هم وطن ایفا کنند، گفت: پس این قشر از جامعه نه تنها در انقلاب اسلامی بلکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز نیاسوده و خستگی یک مبارزه طولانی علیه رژیم پهلوی را از تن بیرون نکرده بودند که بار دیگر بر خود تکلیف دیدند برای دفاع از انقلاب، به ایفای نقش های تازه تر و مؤثرتر در عرصه های جدیدتر بپردازند.
وی ادامه داد: از این رو، شرکت در بحران های مختلف را جزء وظیفه خود دانستند، ولی آنچه بعد از حدود ۵/۱ سال پس از پیروزی، زنان را به کمک و مساعدت بیشتر طلبید، دفاع مقدس است که هشت سال نظاره گر رشادت های زنان و مردان این مرز و بوم بودیم، بنابراین به علت گستردگی فداکاری زنان در عرصه دفاع مقدس، احصاء همه آن ایثارگری ها ممکن نیست، پس باید ثبت و ضبط ایثار و جان فشانی بانوان به یک کا رسمی، ادامه دار و جدی دنبال شود.
جلوه های متفاوتی از همراهی بانوان در تاریخ دفاع مقدس ثبت شده است
ملیحه خردمند کارشناس و پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار زنان نیوز گفت: جلوه های متفاوتی از همراهی خواهران و همسران و مادران مسلمان ایرانی با رزمندگان اسلام به ما گزارش شده است که کم و بیش این تاثیرگذاری ها در عکس ها و فیلم های ثبت شده در جنگ تحمیلی دیده می شود، همه شاهد این ادعا هستند و تاریخ ثبت کرده است بانوان در تهیه و تدارک اجناس و اقلام مورد نیاز رزمندگان و سربازان تلاش می کردند همچنین زنان در حمایت مادی و لجستیکی از جبهه های جنوب و غرب، از جان و مال خود مایه می گذاشتند.
وی ضمن ابراز خشنودی از اینکه صحنه های به یاد ماندنی و فراموش نشدنی فراوانی توسط مادران در آن ایام خلق شده است، گفت: آن ها برای رزمندگان شال و کلاه بافتند، برای سربازان لباس و ملحفه دوختند و برای سربازان غذای گرم پختند از این طریق مهر و محبت و عاطفه بی پایان خود را نثار رزمندگان اسلام می کردند تا آنها در مقابل سختی ها و شدائد جنگ تاب بیاورند رو به جلو بتازند و اجازه ندهند که دشمن گستاخ مقابل شان قد علم کند.
خردمند اضافه کرد: در جنگ، نقش پشتیبانی روانی و عاطفی رزمندگان را بانوان عهده دار شده بودند آنها این مسئولیت را بر دوش گرفتند آن هم در حالی که هیچ گونه دستورالعمل و اجباری وجود نداشت و کاملا داوطلبانه تلاش کردند با حضور گرم شان به رزمندگان اسلام روحیه دهند و این نقش آفرینی آنها به قدری ارزشمند و حائز اهمیت بود که حتی موردتوجه حضرت امام خمینی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی قرار گرفت.
نتیجه
می توان اذعان کرد که فعالیت زنان مسلمان در ستادهای پشتیبانی جبهه و جنگ به موارد خاصی محدود نمی‌شد و آنها متناسب با توانایی‌هایشان فعالیت‌های متنوعی انجام می‌دادند و حتی در اعزام همسر، برادران و پسرهای خود به جنگ ابایی نداشتند، برخی بانوان نیز منزل خود را به ستاد پشتیبانی جنگ تبدیل کرده بودند و از صبح تا شب در این منازل مشغول فعالیت بودند.
آشپزی، تهیه و پخت غذا، توزیع آذوقه در مناطق جنگی، خیاطی لباس رزمندگان، دوخت و تعمیرات، شستشوی لباس رزمندگان و ملحفه های خونین بیمارستانی، جمع آوری کمک های مردمی، نگهبانی و حفاظت از مهمات، ساخت سنگر، درست کردن مربا و ترشیجات و آجیل برای اعزام به جبهه، چیدن میوه از باغ های افراد انقلابی و متمکن و بسته بندی آنها برای اعزام به جبهه و ده ها اقدام دیگر از جمله فعالیت های بانوان برای جبهه بود.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
سپاه، بانوان، دفاع مقدس،
اخبار مرتبط
ارسال نظر
  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
اخبار پر بحث
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
نخستین پایگاه خبری تحلیلی زنان کشور
پست الکترونیکی:
info [at] tanineyas [dot] ir
طراحی و اجرا الکا